Nou la editura Nemira

Sunt super entuziasmată de noile apariții ale editurii Nemira și mă bucur foarte mult când văd câte titluri interesante intră în portofoliul acestei edituri și câte delicatese literare ne sunt oferite nouă, cititorilor.

Cel mai mult mă atrag cărțile cu tentă istorică și sunt foarte curioasă în privința volumelor „Pasărea furtunii” de Conn Iggulden (vreau să aflu cât mai multe lucruri despre Casa de York și Casa Lancaster) și „În noaptea timpului” de  Antonio Munoz Molina (deoarece nu știu mai nimic despre Războiul Civil din Spania).  


Mai jos am să vă las o mică descriere pentru fiecare carte și linkul de unde puteți precomanda aceste bijuterii. Pe voi care vă atrag cel mai mult? 


In 1437, la ani buni dupa domnia bravului Henric al V-lea, urca pe tron fiul sau, Henric al VI-lea, renumit pentru blandetea lui. Sanatatea subreda il face un monarh slab, care nu poate conduce decat cu ajutorul apropiatilor. Exista insa destui ca ducele de York, convinsi ca Anglia trebuie guvernata cu mana de fier pentru a supravietui. Teritoriile ei din Franta sunt amenintate si umbla vorba ca se pune la cale o razmerita. Se raspandesc temerile ca Anglia nu va rezista, cu atat mai mult cu cat Henric al VI-lea vrea sa o ia de sotie pe Margareta de Anjou. Se aduna nori grei. Cine sau ce poate salva regatul inainte sa fie prea tarziu?

Cartea poate fi precomandată de aici

Octombrie 1936.

Arhitectul Ignacio Abel, a carui poveste de dragoste se desfasoara in paralel cu povestea de razboi din Spania, pleaca din Madridul mutilat spre o alta viata, pe un alt continent, spre un New York unde are si o buna reputatie, si o iubita de care istoria, frica si prejudecatile il despart. Trecand granitele dintr-o Europa faramitata, barbatul se redescopera neincetat reflectat in fereastra trenului si in propria constiinta. Printre razboaie exterioare si interioare, viata se construieste necontenit, asemenea oraselor proiectate de el insusi. Printre dorinte si suferinte, dragostea traieste fara liniste, aidoma epocii in care s-a nascut.

Amintind de Boris Pasternak, dar si de Ernest Hemingway, capodopera lui Antonio Muñoz Molina face portretul unei lumi care dispare odata cu o iubire.

                              Cartea poate fi precomandată de aici


O poveste fascinanta despre viata unui trib din Epoca de gheata.

Thorn este saman si le transmite intelepciunea si povestile sale celor care vor sa-i calce pe urme. Heather este vindecatoare si reuseste sa-i tina impreuna pe membrii grupului. Elga vine din alta lume si aduce schimbarea. Loon, urmatorul saman, este hotarat sa-si gaseasca propriul drum. Dar intr-un univers atat de inselator, drumul nu este niciodata usor si nu se stie unde poate duce… Kim Stanley Robinson a scris povestea palpitanta a unui drum spre maturitate, conducandu-ne totodata intr-o calatorie infricosatoare in timp, acum treizeci de mii de ani.

                               Cartea poate fi precomandată de aici 


Share this:

CONVERSATION

2 comentarii:

  1. Intr-adevar ! Zilele trecute am primit-o de la editura, si e absolut incredibila ! Abia astept sa o citesc !

    RăspundețiȘtergere