Nou în bibliotecă #6

A mai trecut o lună, o filă din acest an, o lună plină de lecturi frumoase și de surprize editoriale. Nu pot să cred cât de nemilos este timpul și cu ce repeziciune ne poartă el spre încheierea unui nou an. Aceste postări mă ajută nu numai să țin o evidență a cărților achiziționate pe parcursul fiecărei luni, dar mă fac să conștientizez și mai mult efemeritatea timpului și importanța modului în care alegem să petrecem acest timp și – fiind o cititoare înrăită – nu pot să nu pun accentul pe timpul alocat lecturii. Cred cu siguranță că modul în care ne petrecem orele libere are o mare influență asupra noastră și spune multe lucruri despre persoana care suntem noi,  mai ales că timpul pe care alegem să ni-l petrecem citind o carte nu este timp pierdut.

Despre importanța cărților și modul în care ne pot schimba ele viața și percepția voi vorbi scrie într-o postare viitoare; acum haideți să vă arăt ce bijuterii literare și-au făcut loc în biblioteca mea în luna noiembrie.

De la Editura Nemira, am primit un colet surpriză cu aceste trei cărți minunate. Mulțumesc mult !!  Zgomotul timpului am citit-o deja și mi-a plăcut enorm de mult. Este o poveste tulburătoare și impresionantă despre perioada comunistă și condiția artistului sufocat de numeroasele piedici întâmpinate pe parcursul carierei sale. Mai multe despre subiectul cărții puteți afla de aici, unde am scris recenzia volumului.


De la noul sponsor al blogului, Editura Litera, am primit cărticica de mai jos. Mulțumesc pentru încredere și sper să avem o colaborare cât mai frumoasă !


De la târgul de carte Gaudeamus mi-am cumpărat următoarele titluri:

- Jocul necromanților de Șerban Andrei Mazilu, continuarea cărții Anotimpul pumnalelor (pe care v-o recomand insistent, este un volum incredibil de reușit și foarte original)


- Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată de Cristina Nemerovschi și Fata de la nord de ziuă de Alexandru Voicescu. Abia aștept să citesc aceste două cărți, Alex & Cristina fiind doi dintre autorii mei preferați de la Herg Benet și pe care îi recomand deoarece scriu foarte, foarte bine


-  Nopți la Monaco de Natașa Alina Culea. Până acum am citit două din patru cărți ale acestei autoare, mi-au plăcut destul de mult și nu puteam să nu cumpăr această bijuterie care are și o copertă foarte...seducătoare


De Black Friday, de pe Elefant mi-am luat Casa păpușilor, volumul trei din seria Helen Grace. Am așteptat nerăbdătoare acest volum deoarece primele două volume mi-au plăcut enorm de mult. Cărțile polițiste/thriller cu tentă psihologică vor rămâne pentru totdeauna preferatele mele.Cam asta am cumpărat/primit eu în luna ce tocmai a trecut. Voi cu ce vă lăudați? 

Până data viitoare...citiți, citiți și iar citiți ! 

Share this:

CONVERSATION

2 comentarii: