Noutăți editoriale la editura Nemira în luna aprilieLuna aprilie aduce multe surprize pentru super-cititorii Nemira cu noutăți în colecțiile Nautilus & YA.

CONTACT, de Carl Sagan, revine în colecţia Nautilus. Carl Sagan este unul din cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă, care şi-a trăit viaţa împărtăşind şi altora fascinanţia sa pentru spaţiu, viitor şi necunoscut. În singurul său roman pune sub lupă știința, religia și politica, elemente care definesc societatea, dar mai ales relația dintre ele, privind și spre rolul lor din viitor. Un clasic modern al literaturii SF, Contact etalează un talent ieșit din comun.

Trilogia Omul Arămiu, de Robin Hobb, ajunge la final, iar acest capitol din aventurile lui Fitz se încheie în DESTINUL BUFONULUI. Bufonul i-a prezis că-și va sfârși zilele pe insula gheții, iar Fitz, știindu-i previziunea, plănuiește să-și schimbe viitorul. Numai că destinul nu e ușor de sfidat.

Le reamintim cititorilor că Robin Hobb va vorbi cu noi live prin skype la ediţia din 24 aprilie a Serilor Nautilus.

Cartea de debut al lui Joe Abercrombie, TĂIŞUL SABIEI, revine într-o nouă ediţie în colecţia Nautilus. Un fantasy întunecat şi violent, plin de războaie şi intrigi, într-o lume colorată în nuanţe de gri, cu eroi care nu urmează tiparele clasice.FEMEI PERICULOASE VOL. 2 continuă antologia coordonată George R.R. Martin şi a lui Garden Dozois. Cititorii vor descoperi câteva invitații în alte universuri irezistibile, în care se vor întâlni cu jocuri pe viață și pe moarte, creaturi misterioase, ființe supraomenești și spații înșelătoare. Tot în acest volum se regăsesc povestirea Dianei Gabaldon din universul Outlander şi cea a lui George R.R. Martin, care ne poartă în istoria Celor Şapte Regate.

Seria de autor Philip K. Dick continuă cu o nouă ediţie a romanului cyberpunk care a stat la baza filmului-cult Blade Runner: VISEAZĂANDROIZII OI ELECTRICE?. Cartea a fost nominalizată la Premiile Nebula în 1968 și descrie un viitor postapocaliptic în care multe specii au dispărut, iar androizii sunt atât de umani încât au devenit interzişi. Rick Deckard are misiunea de a-i descoperi pe cei falși. Numai că ei ripostează...

În colecţia Young Adult cititorii vor descoperi un nou roman captivant: CRUZIMEA, de Scott Bergstrom. O carte plină de acţiune, adrenalină şi mister. După răpirea tatălui ei, tânăra Gwendolyn Bloom pornește într-o călătorie neașteptată, care devine o misiune periculoasă. Luându-și altă identitate, coboară în infernul ascuns al criminalilor, al spionilor și al minților diabolice din Europa.

Eu abia aștept volumul doi din Femei periculoase (recenzia primului volum o găsiți pe blog), Cruzimea și Contact. Pe voi care dintre noile apariții Nemira vă încântă? 


Share this:

CONVERSATION

4 comentarii:

 1. In principiu, cartea lui Joe Abercrombie (Taisul Sabiei) imi face cu ochiul. Stiu cum scrie omul asta (genial, il ador), de la el am citit si primul volum din trilogia Marea Sfaramata (Jumatate de rege, geniala carte, o iubesc).
  Cartea lui Carl Sagan (Contact, dar si cea a lui Scott Bergstrom (Cruzimea) imi fac, de asemenea, cu mana :)))
  Editura Nemira s-a pus serios pe treaba :)) Nu degeaba este editura mea preferata (printre altele) <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am citit Marea sfaramata. SA inteleg ca trebuie sa adaug trilogia pe wishlist? :))
   Cartea lui Sagan imi face si mie cu ochiul, de cand am aflat ca acest scriitor si om de stiinta l-a inspirat pe Tuomas de la Nightwish sa scrie noul album (Endless forms most beautiful), am spus ca trebuie sa citesc ceva de Sagan:)) Si se pare ca Nemira imi indeplineste dorinta :))

   Ștergere
 2. Acum am dat și eu o raită pe site-ul lor să văd ce mai apare și ce a mai apărut!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au foarte multe noutati si multe carti in pregatire pentru 2017 :)

   Ștergere