Recenzie "Alina Marinescu" de Monica Ramirez

              In aceasta postare vreau sa va prezint una dintre cartile mele preferate“Asasin la feminin”, scrisa de autoarea  de origine romana Monica Ramirez. Sau, mai bine spus, am sa va prezint una din seriile mele preferate, pentru ca da, acest volum este primul care deschide fascinanta lume a  Alinei Marinescu.


        De ce am ales sa va prezint aceasta carte/serie? Din mai multe motive, pe care am sa vi le impartasesc imediat. Primul dintre ele ar fi ca, din pacate, nu multa lume stie de aceasta bijuterie literara, cu atat mai putin ca este scrisa de o scriitoare din tara nostra care merita tot respectul pentru munca depusa. Al doilea motiv pentru care am ales sa va vorbesc despre aceasta serie il reprezinta personajele. Atat de bine construite, atat de reale si de puternice, acestea nu pot fi uitate prea usor si nici nu pot fi catalogate drept simple personaje pozitive sau negative. Fiecare dintre ele prezinta o multitudine de caractere complexe sub care vom gasi atat parti bune cat si parti mai putin bune, insusiri care mai presus de abilitatile pe care le detin si in ciuda faptului ca uneori, din cauza vietii pe care o duc (de multe ori fiindu-le luat dreptul de a alege si fiind obligate sa duca respectiva viata),  sunt obligate sa infaptuiasca acte nedrepte,riscand sa treaca in cealalta parte, acestea nu isi pierd credibilitatea si nici sufletul.

     Vei face cunostinta cu niste persoanje pe care le vei indragi pe data, le vei uri si le vei iubi, vei dori sa existe in viata reala , sa le cunosti si sa iti fie prietene (pentru ca te asigur ca vei avea multe de invatat de la ele). Ba chiar vei avea impresia ca le cunosti de mult timp, asta din cauza ca ….ei da, aici vine al treilea motiv – cel mai important,cred eu. si preferatul meu – personajele dau impresia de autenticitate, deoarece atat ele cat si povestile lor de viata  sunt inspirate dintr-o poveste reala. Si ce mai poveste !

     O poveste despre iubire, tradare, spionaj, comunism, organizatii secrete, puterea de a merge mai departe atunci cand nu mai ai pe nimeni alaturi care sa-ti ofere alinare, puterea de a te ridica si de a lua totul de la capat atunci cand pierzi si ultima farama de speranta, , misuni riscante in care moartea pandeste la fiecare colt  si din care va iesi de multe ori invingatoare si iti va lua totul cu un suras meschin pe buze, arta seductiei si arta de a supravietui neprevazutului -, cu toate acestea te vei confrunta daca vei avea curajul sa incepi acest volum incredibil, o adevarata lectie de viata si moarte, iubire si ura, putere si sensibilitate. Iar odata ce vei da si ultima pagina a pimului volum vei vrea si mai mult, vei incepe “Identitati secrete”, avid dupa si mai multa actiune si iubire (si vei avea parte de ambele cu varf si indesat!), apoi cand vei realiza ca ai terminat si acest volum vei trece la “Balanta puterii”, apoi la “Bariere de fum” si nu ai sa te lasi pana nu ai sa termini toata seria in decurs de cateva zile, cu rasuflarea taiata si in acelasi timp dorindu-ti parca sa nu o termini niciodata. 


      Toate cuvintele sunt de prisos pentru a exprima cat de mult mi-a placut aceasta serie, acest montagne ruse la care m-am inhaimat si pe care l-am parcurs cu un zambet pe buze si cu lacrimi in ochi si cu ce gol imens am ramas in suflet cand am terminat de citit si ultimul capitol din ultima carte aparuta la editura Tritonic, “Abis”. Niciodata n-am fost mai entuziasmata si n-am asteptat cu atata interes aparitia unei carti, iar faptul ca intre mine si momentul in care voi tine acea bijuterie in mana nu stau decat cateva luni, ma face si mai nerabdatoare si dornica sa iau volumele la recitit. Si cand spun aparitia unei alte carti ma refer bineinteles la “Recviem pentru un asasin”, volumul  sase, cel  care constituie ultima caramida a acestei minunate constructii literare ce poarta numele de Alina Marinescu.

     Daca nu am reusit sa va conving cat de minunata este aceasta serie, va invit sa urmariti in continuare blogul, pentru ca am mai pregatit o postare despre Alina Marinescu in care am sa va prezint cateva citate foarte dragi mie si pe care le-am ales special pentru voi  din multitudinea de “pagini cu suflet in care a fost pus mult suflet” ce constituie cele cinci volume aparute la editura Tritonic si care te vor face sa realizezi ca timpul alocat citirii acesei serii nu este un timp pierdut nici pe departe !

Share this:

CONVERSATION

1 comentarii:

  1. Vai, am auzit atât de multe despre acest romaaaan! Despre această serie, adică. Cred că e pe gustul meu, o am și eu în PDF dar de obicei nu prea citesc PDF. Noah! Spor la lecturi!

    RăspundețiȘtergere