Rock my soul #2 Cargo live la Arenele Romane

            O postare asemănătoare am mai scris cu câteva luni înainte, după ce am fost prezentă la concertul trupei de metal symphonic, Xandria, din cadrul festivalului Iubim 2 Roți. Aici puteți afla mai multe despre ce s-a întâmplat acolo.  


De asemenea, m-am hotărât ca aceste postări să devină rubrici permanente în care să vă prezint mici detalii de  la concertele la care voi participa.

Acum vreau să vă povestesc despre încă o experiență rock minunată prin care am trecut, de data aceasta trupa fiind una românească. Cred că nu numai fanii acestui gen au auzit de trupa Cargo, înființată de către chitaristul Adi Bărar în 1985 la Timișoara. 

Cargo a împlinit de curând 30 de ani de existență și au fost răsplătiți cu Ordinul pentru Merit Cultural. 


Cargo au susținut ieri, 18 martie 2016, la Arenele Romane, un concert de lansare a DVD-ului "Live la Arenele Romane", concert la care am fost  și eu prezentă, pentru  a treia oară (prima dată i-am văzut chiar pe 30 octombrie 2014, de Halloween - Noaptea Vrăjitoarelor). Chiar dacă îi mai văzusem și înainte, emoțiile au fost la fel de mari ca și prima oară iar prestația lor scenică – din ce în ce mai bună cu fiecare concert live. Am fost plăcut surprinsă să descopăr că prima piesă pe care au urcat membrii trupei a fost Destin, iar apoi, pe lângă bine-cunoscutele piese Nu mă lăsa să îmi fie dor, Ielele, Aproape de voi, Spiritus Sanctus,etc au urmat altele mai vechi pe care trupa nu le cântă de fiecare dată în concerte, precum Batacanda, Bragadierii, Țepeș, 1989, Apocalipsa. Cu fiecare piesă cântată, publicul devenea tot mai extaziat, iar atmosfera creată de acești maeștrii ai rockului românesc a fost una incredibilă, de neuitat. 


Cred că aș fi regretat enorm dacă nu aș fi ales să îmi cumpăr bilet la acest show grandios, nu se știe când vom mai avea ocazia de a asculta atât de multe piese vechi ce poartă semnătura Cargo într-un singur concert (dar bineînțeles, noi fanii dorim asta cât mai des posibil). Indiferent de ce spun cârcotașii, Cargo este o trupă incredibilă, cu o formulă de excepție, așa cum se și poate observa în prestațiile lor live. O trupă care încă mai are multe de spus, o trupă pe care nimeni nu o poate egala pe scena românească și care va fi mereu capabilă să ofere fanilor câteva ore pline de magie, istorie, trecut și frumos.

În așteparea unui nou album (să sperăm) și a altor concerte marca Cargo, vă las cu un videoclip de pe noul DVD, "Live la Arenele Romane". Și nu uitați, Cargo va fi întotdeauna APROAPE DE VOI ! Hai să fim și noi aproape de ei !


Share this:

CONVERSATION

2 comentarii:

  1. Hei! Am fost și eu la eveniment, am servit la primul bar din stânga scenei, dar asta nu m-a împiedicat să mă bucur de concert. A fost într-adevăr un show minunat, Cargo este o trupă extraordinară care știe să facă spectacol :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cargo este trupa mea de suflet si ma bucur cand vad din ce in ce mai multi tineri la concertele lor. merita toata sustinerea noastra !

      Antonia, esti foarte norocoasa ca ai ocazia sa mergi la toate concertele bune din oras. Tine-o tot asa ! :D

      Ștergere