Nou în bibliotecă #5 + Lansări de carte



           În luna octombrie am avut parte de foarte multe surprize frumoase la capitolul cărți și nu numai că mi-am îmbogățit biblioteca (deja extrem de neîncăpătoare) cu multe titluri superbe, dar am întâlnit și cunoscut oameni frumoși și talentați pe care abia aștept să-i revăd la următoarele lansări sau tărguri de carte.

Ca să vă dați seama despre ce vorbesc, luna aceasta am participat la mai multe lansări de carte unde am avut ocazia să ascult vorbind scriitori, editori, bloggeri și alte persoane din lumea culturală și artistică care au împărtășit cu cei prezenți gânduri și păreri despre recentele cărți apărute și nu numai. Deși postarea face referire la cărțile pe care mi le-am achiziționat pe parcursul lunii ce tocmai a trecut, de data aceasta am să adaug și câteva imagini de la lansările la care am participat (pe viitor am să fac și o postare separată, mai ales că se apropie târgul de carte Gaudeamus și voi fi prezentă la muulte lansări de carte).

Primele imagini sunt de la lansările de carte organizate de către Editura Nemira, pe care am ajuns să o iubesc foarte mult datorită interesului pe care îl arată față de cititori și, bineînțeles, datorită cărților minunate pe care le publică. Până acum am participat la lansarea Trilogiei Balcanice scrisă de Olivia Manning. Aceste trei cărți mi-au plăcut extrem de mult, atât de mult încât aș vrea să le recitesc, dar timpul nu îmi permite, mai ales că am multe alte titluri interesante de devorat, de la Editura Nemira și nu numai. Așadar, eu vă invit să citiți recenziile acestei trilogii aici, aici și aici. Și să vi le achiziționați, sunt un must ! A doua lansare la care am participat a avut loc chiar în ultima zi a lui octombrie, la librăria Humanitas Cișmigiu: Cu ultima suflare de Paul Kalanithi. O carte emoționantă ce tratează un subiect delicat, moartea. O autobiografie a unui om special. Nu am citit-o din păcate, dar am de gând să o fac după ce voi termina cu celelalte cărți începute deja. 

sursă foto: facebook Editura Nemira

sursă foto: Twistinmysobriety

Tot în octombrie am participat la lansarea cărții Recviem pentru un asasin, ultimul volum din seria Alina Marinescu, scrisă de autoarea Monica Ramirez. O lansare pe care nu o puteam rata, fiind o fană înrăită a acestei serii magnifice. Câteva râduri am scris aici despre serie. Abia aștept să citesc ultimul volum, deși am sufletul sfâșiat pentru că se tremină și acest capitol, dar probabil că am să recitesc seria cât de curând, m-am atașat extrem de mult de personajele și povestea Monicăi. 


O altă surpriză frumoasă (poate cea mai frumoasă) am avut din partea autoarei Natașa Alina Culea, care mi-a înmânat personal aceste trei bijuterii literare. A fost o onoare pentru mine să o cunosc, pe acestă cale vreau să-i mulțumesc încă o dată pentru tot sprijinul oferit și pentru minunatele povești descoperite între paginile cărților ei. Până acum am citit Lupii trecutului. Sofia (recenzia aici) și Marat (o să urmeze și recenzia, încă îmi mai adun cuvintele și curajul pentru a vă putea vorbi despre această carte incredibilă). Un interviu cu autoarea puteți citi aici


Luna aceasta am mai participat și la o lectură din cartea Cristinei Nemerovschi, Rockstar. Deși nu am citit cartea, mi-a făcut plăcere să particip la eveniment și să le ascult pe Cristina și Navi vorbind deschis despre lectură, carieră și muzica rock din România. De asemenea, m-am bucurat enorm de mult să o cunosc pe Navi, o artistă foarte talentată și care aduce un suflu nou în industria muzicala românească. Navi, abia aștept să ne revedem la concertele tale ! 


Așadar, dacă am încheiat capitolul lansări (știu, știu, trebuia să fac o postare diferită), am să vă prezint pe scurt noile cărți care mi-au invadat biblioteca în luna ce tocmai a trecut (exceptând cele deja prezentate mai sus).

De la sponsorul blogului, Editura Nemira, am primit un pachet surpriză cu trei cărți frumoase. Sunt foarte entuziasmată de În noaptea timpului, deși mă cam sperie numărul de pagini (aprox 800) și nu știu când o să încep, dar mai ales când o să termin acestă carte. Momentan citesc din Umanii și îmi place foarte mult, este o lectură amuzantă și relaxantă (curând și recenzia). 


De la noul sponsor al blogului, librăria online Libris am primit o carte pe care mi-o doream foarte mult, Plânsul lui Nietzche. De la un timp sunt foarte atrasă de cărțile cu tentă psihologică, iar acestă carte cred că este perfectă pentru mine. Mulțumesc, Libris !


Printr-un schimb de cărți am făcut în sfărșit rost de volumul doi al seriei All Souls, Școala nopții și mi-am întregit astfel trilogia. Primul volum l-am citit acum aproximativ trei, patru ani și mi-a plăcut extrem de mult. Uitați ce adorabil arată toate trei volumele ! J


La concursul organizat pe blogul Walking on Leters am câștigat Nerve. Adevăr sau provocare. Mulțumesc mult, fetelor !


Cam acestea sunt cărticelele care mi-au poposit în bibliotecă. Voi ce ați mai primit/câștigat/achiziționat? 

P.S. Imaginile îmi aparțin în exclusivitate (cu excepția primei poze, am specificat sursa). Dacă vreți să le preluați, vă rog mult, specificați numele blogului. 

Share this:

CONVERSATION

4 comentarii:

  1. Frumoase carti :) . Felicitari si lectura placuta!! "Marat" si "Rockstar" le am pe lista si vreau sa le citesc pana la sfarsitul anului :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc !
      Marat cu siguranta o sa iti placa, mie mi-a placut enorm.

      Ștergere