Rock my soul #4 Concert Tarja Turunen la București


Tarja Turunen este una dintre artistele mele preferate și cea mai bună voce de symphonic metal și operă. Soprană de excepție și fostă solistă a trupei finlandeze Nightwish, Tarja are milioane de admiratori în întreaga lume și este extrem de apreciată în România, unde este așteptată în fiecare an cu brațele deschise și cu mare nerăbdare de către fanii ei de aici. Fani printre care mă număr și eu, așa cum spuneam mai sus.

Concertul de pe 3 februarie, The Shadow Shows, cel de-al doilea la care am participat, a fost unul grandios, pe măsura așteptărilor. O apariție de excepție, o voce inconfundabilă, de o eleganță și o prezență răvășitoare, Regina zăpezii și a muzicii finlandeze, cum îmi place mie să-i spun, a încântat publicul cu cele mai noi piese de pe albumele discografice The Shadow Self și The Brightest Void, nelipsind nici melodiile mai vechi, cum ar fi I walk alone, 500 letters sau Ever dream, piesă înregistrată cu Nightwish. Familiarizată de câțiva ani cu fanii români, Tarja nu ezită să își exprime dragostea și aprecierea față de aceștia, declarând că de fiecare dată se întoarce cu mult drag în fiecare an pentru a ne oferi nouă cel mai de preț dar care ne poate fi dat din partea artistului preferat  - câteva ore de spectacol grandios, de feelinguri copleșitoare, muzică bună, atmosferă caldă, plăcută, nebună (în cel mai bun sens) și energizantă, exact precum este și ea. O artistă completă și complexă, care se dedică total pasiunii sale – îndemnându-ne și pe noi să facem exact la fel: să ne urmăm visurile, oricât de nebunești ar părea ele, să trăim la maximum totul și la momentul potrivit, pentru că timpul este efemer, trece atât, atât de repede, nu mai poate fi dat înapoi și trebuie trăită fiecare clipă la intensitate și făcând ceea ce ne aduce fericire și împlinire. Mai mult sau mai puțin, aceastea au fost cuvintele ei, un discurs destul de emoționant, mai ales pentru că știu că a pus mult suflet în acele cuvinte. Cât despre cuvintele în limba română pe care ni le adresează în timpul show-ului, god, femeia asta este mirifică. Parcă și acum o văd și o aud: Mâinile sus, București ! Pronunță la perfecție cuvântul București, asta în timp ce, bineînțeles, sare în sus, dansează și umple scena la propriu și la figurat; energia de care dă dovadă este incredibilă iar atmosfera care se creează între ea și public, de nedescris în cuvinte. Nu te duci cu trupul la concertele Tarjei, ci cu sufletulPerfecte, unice, inegalabile, de neuitat. Aceastea sunt cuvintele cele mai potrivite pentru a descrie concertele Tarjei. Dacă ați fost măcar la unul dintre ele, știți despre ce vorbesc. Dacă nu ați fost, e timpul să o faceți J


În încheiere, vă las cu câteva dintre melodiile mele preferate care se regăsesc pe ultimul album al solistei. Rock my soul, please \m/
How did they die?
Oh the despair
So many lost.

Original sin
Gone in thin air
That is the cost.

No one recalls
All that is left
Nameless farewell.

Minding the fall
Cover the theft

Welcome to hell.


Made of stone
Behind the walls
A heart afraid of breaking.

Shades of fear
Stained your life
A child afraid of waking.

Numb with in
The sadness won’t find you.

No return
No way home

You’re burning all the bridges.


Many too many
Living their fears
Only few won’t fade away.

Not too many
Facing their tears
When sunrise outshines the grey.

She couldn’t see the world within her hands,
So beautiful
No one could hear the silence calling her.

Missed forever, wonder why
Close and far, as you and I
Like ice flowers trapped in time.P.S. La concert m-am întâlnit cu două persoane pe care le admir foarte mult, doi artiști incredibili: scriitorul de gothic și horror Oliviu Crâznic ( http://cruxed.ro/product/ceasul-fantasmelor/) și cântăreața Aura Dănciulescu de la Scarlet Aura (https://www.youtube.com/user/AuraMusicRomania/videos).  Îi admir foarte mult și vi-i recomand cu încredere ! 

Share this:

CONVERSATION

4 comentarii:

 1. Nu am auzit de aceasta artista :) .Interesant!

  RăspundețiȘtergere
 2. Teeeeeeeeeeeee urăăăăăăăăsc! :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti place Tarja? :O Lasa, ea vine in fiecare an la noi in tara. Trebuie sa mergi la urmatorul concert ! ;)

   Ștergere
 3. Da !!! O ador, e una dintre solistele mele preferate de pe hotare. Are o voce senzationala, imi plac multi precum canta ea. Ai fost super norocoasa ca ai vazut-o.

  RăspundețiȘtergere