Lecturi de Halloween (recomandări)



Se apropie Halloweenul, iar cu această ocazie vreau să vă recomand câteva cărți tocmai bune de citit în această perioadă, cărți care mie mi-au plăcut enorm de mult și pe care le recomand indiferent de perioadă, însă cred eu că acum ele se pliază foarte bine acestei sărbători, iar dacă sunteți în căutare de o lectură mai...spooky, ei bine, ați nimerit perfect aici, deoarece eu sunt pregătită să vă corup cu niște tituri...de groază !

Fie că doriți o lectură lejeră, de sezon, fie una mai profundă, un horror bun ori poate un fantasy, am ales pentru voi cele mai reprezentative cărți din sfera gothic- horror-fantasy, de la tituri extrem de cunoscute și apreciate până la titluri mai puțin cunoscute, dar toate la fel de dark.

Vreau să menționez că ordinea este aleatorie, toate cărțile mi-au plăcut extrem de mult și le-aș reciti pe oricare dintre ele cu la fel de mare plăcere ca prima oară. Așadar, să începem lecturile de Halloween (și nu numai).

1.      Seria Contele de Saint-Germain (Hotel Transilvania, Palatul) de Chelsea Quinn Yarbro

Autoarea de origine americană ni-l aduce în prim plan pe contele-vampir Saint Germain. Acțiunea cărților are loc loc în Franța secolului XV-lea (Hotel Transilvania), respectiv Florența lui Medici, Boticelli și Savonarola (Palatul). Așadar, o serie de ficțiune istorică în care se împletesc și genurile gothic, horror, erotic. Pur și simplu...perfectă !





2.      ...Și la sfârșit a mai rămas coșmarul de Oliviu Crâznic


Un roman palpitant, dark și extrem de bulversant, care te ține captiv în misterioasa și întunecata lume creată cu măiestrie de către autor, în Castelul Ultimelor Turnuri, acolo unde suntem invitați de seamă la celebrarea căsătoriei dintre marchiza Josephine și contele german Max Schwartz. Însă nimic nu este ceea ce pare, invitații sunt mai mult decât ceea ce pretind că ar fi, iar atmosfera gothică și întunecată va da peste cap atât petrecerea personajelor, cât și viața cititorului. Crime înfricoșătoare, disparțiții misterioase, relații interzise. Un roman incitant, de nota 10, scris de autorul român contemporan care șlefuiește cel mai bine arta genurilor gothic și fantastic.



3.      Trilogia All Souls de Deborah Harkness


Una dintre cele mai complexe serii de ficțiune istorică și fantasy, cel puțin din punctul meu de vedere, este Trilogia All Souls. Vampiri, demoni și vrăjitoare, știință și alchimie, magie, călătorii în timp și o poveste complicată, întunecată și romantică. Acestea sunt ingredientele cu care ne tentează autoarea, profesor de istorie la universitatea din California, în mai bine de 1870 de pagini. Dar credeți-mă, merită această călătorie literară !





4.      Trilogia Ultima Vrăjitoare din Transilvania de Cristina Nemerovschi

Cred că știți cât de mult ador stilul de scriere al Cristinei și că îi citesc cu plăcere toate cărțile apărute. De curând a avut loc (re)lansarea Trilogiei Ultima Vrăjitoare din Transilvania, la care am și participat în calitate de vorbitor.  Cele trei volume, Contesa Aneke, Mathias și Alexandra, prezintă două lumi distincte care se întrepătrund în mod straniu și misterios: lumea de azi, a adolescentei Alexandra și lumea de demult, a contesei Aneke. Iubiri interzise, prejudecăți, legende stranii, magie și dragoste, sânge și răzbunare, trecut și prezent. Recenzia primului volum o puteți citi aici.




5.      Devoratorii de chipuri de Cora C. White

Acesată carte a reprezentat pentru mine o surpriză neașteptat de frumoasă, deoarece ce am găsit între paginile ei m-a lăsat mută de uimire și am empatizat extrem de mult cu ceea ce a scris autoarea. O poveste încâlcită, dark, misterioasă, dar din care putem învăța o mulțime de lucruri folositoare. Trăirile persoanjelor am reușit cel mai bine să le transpun în următoarea recenzie.





6.      Ceasul fantasmelor de Oliviu Crâznic

Nu întâmplător prin această postare vă recomand două dintre cărțile scriitorului Oliviu Crânzic. Cum am spus și mai sus, îl consider maestrul genului gothic, singurul care redă atât de bine misterul și atmosfera întunecată necesare oricărei cărți care se respectă și mai ales care respectă cititorul, oferindu-i o lectură de neuitat și extrem de bine scrisă. Recenzia Ceasului o puteți citi aici.




7.      Trei coroane întunecate de Kendare Blake


Ultima, dar nu cea din urmă recomandare,  este un fantasy care m-a surprins în mod plăcut , o carte pe care am devorat-o în doar câteva ore, fiind extrem de palpitantă, iar stilul de scriere pe înțelesul tuturor. Eu abia aștept continuarea volumului ! Mai multe despre carte, în această recenzie


Share this:

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu