Cărțile favorite ale anului 2017


Iată că a mai trecut un an, iar dacă este să mă rezum la el strict din punct de vedere al lecturilor, a fost un an destul de bogat, plin de titluri interesante.

Mă uit pe Goodreads și acesta îmi spune că am reușit să citesc 71 de cărți din cele 80 cât mi-am propus în prima lună a anului 2017. Dar eu știu că de fapt sunt puțin mai multe cărți. Am mai recitit o carte pe care nu am adăugat-o la numărătoare în momentul respectiv, iar acum este puțin  târziu, deoarece nu mai știu exact luna și zilelele când am recitit-o. Această carte este Lupii trecutului. Sofia scrisă de talentata Natașa Alina Culea. O carte pe care pur și simplu am adorat-o, atât la prima citire, cât și la a doua. Cu siguranță am să o apreciez la fel de mult și la a treia și, de ce nu, a patra recitire. Recenzia o puteți citi aici, eu vă recomand toate volumele Natașei (cinci la număr, până acum).

O altă carte care nu este trecută pe Goodreads, deoarece nu am terminat-o, este The Hunger Angel de Herta Muller. Cartea nu m-a atras atât de mult cum speram, este și în engleză, iar eu sincer nu prea citesc decât cărți traduse, așadar  am reușit să parcurg doar un sfert din ea.

Cum s-ar spune, ar fi cam 72 și ceva de cărți citite pe parcursul lui 2017, iar 2018 mă așteaptă cu o mulțime de titluri interesante pe care, din păcate, nu am reușit să le citesc anul acesta.

Acum urmează partea cea mai grea. Topul cărților pe 2017. Dar dacă stau să mă gândesc mai bine, nu am să fac un top 10 sau ceva de genul. Nu am să le trec nici în ordinea preferințelor, pentru că pur și simplu multe merită locul întâi (cu coroniță ! ), așadar am să le trec în ordine aleatorie. Pe toate le-am iubit, adorat, trăit, simțit. Toate mi-au fost dragi și m-au însoțit în cele mai nebunești și frumoase aventuri. Doamnelor și domnilor, dragi cititori de pretutindeni....iată cărțile care mi-au făcut anul 2017 mai bun. Vă invit să le descoperiți și voi, să citiți recenziile și să îmi spuneți pe care le-ați citit și voi sau pe care ați dori să le citiți anul care vine. Restul cărților citite de mine le găsiți pe contul meu de Goodreads J

Casa păpușilor de M.J.Arlidge. Volumul trei al unei serii detectivistice excepționale. Una dintre seriile mele de suflet.



Zilele noatre care nu vor mai fi niciodată de Cristina Nemerovschi. Una dintre scriitoarele mele preferate din România. Recenzia cărții o găsiți aici.



Femei periculoase vol 1 antologie de George R.R.Martin și alți autori. Nu sunt fană antologii de povestiri, dar cartea asta mi-a plăcut enorm. Recenzia, aici.



Trilogia Slăbiciunea Victoriei Bergman de Erik Axl Sund. Un thriller psihologic cu accente detectiviste extrem de mindfuck. Nota 10 +. Recenziile, aici și aici.



Și mă întunec de Kiersten White. Un fantasy istoric cu rădăcini în România medievală. Nota 10+. Recenzia, aici.



Trilogia Farseer de Robin Hobb. Pur și simplu AWESOME !! Dacă aș face un top, ar merita cu siguranță locul 1. Recenziile volumelor aici, aici și aici.



Nopți la Monaco de Natașa Alina Culea. O carte superbă. 




Fata de la nord de ziuă, de Alexandru Voicescu. Recenzia, aici.



Visele nu dorm niciodată de Natașa Alina Culea. Recenzia, aici




Trei coroane întunecate de Kendare Blake. Abia aștept volumul doi !!! Recenzia, aici.



Warcross de Marie Lu. O carte care m-a surprins în cel mai neașteptat mod. Love it ! Recenzia, aici.



Trilogia Drumul spre Vozia de Mihai Andrei Aldea. O serie neașteptat de frumoasă, care m-a impresionat plăcut. Recenziile primelor două volume, aici și aici



Recviem pentru un asasin de Monica Ramirez. Ultimul volum din seria Alina Marinescu, seria mea de suflet <3



Primele două volume din trilogia Prima lege de Joe Abercrombie, Tăișul sabiei și Puterea armelor. Nota 10 + !! Recenziile aici și aici.




Acestea au fost cărțile care m-au impresionat cel mai mult acest an. Voi ce ați citit din această listă? Care sunt preferatele voastre? Vă aștept părerile în comentarii și vă doresc un sfârșit de an așa cum vreți voi să fie și un 2018 memorabil, plin de lecturi frumoase. 

Share this:

CONVERSATION

4 comentarii:

  1. Îți mulțumesc pentru că îmi ești alături. Și pentru includerea în top. Și pentru tot.
    Te îmbrățișez și aștept cu drag să ne revedem <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc ! Un An Nou plin de realizari iti doresc ! Te pup !

      Ștergere
  2. Vai, mi-e așa rușine că nu am citit nicio carte de mai suuuus! Lecturi frumoase și la mulți ani, draga mea! (hug)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand La multi ani si un an nou cat mai frumos ! In al doilea rand iti recomand cu insistenta sa citesti Trilogia Slăbiciunea Victoriei Bergman, sunt sigura ca va fi pe gustul tau, dar si Trilogia Farseer de Robin Hobb (e fantasy, stiu, dar s-ar putea sa-ti placa, deoarece este un fantasy incredibil).

      Ștergere